Projekt azonosítószáma: VEKOP-5.1.1-5-1-2-16-2018-00100

Kedvezményezett neve: PSC Cégszervíz Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: A PSC Cégszervíz Kft. energetikai korszerűsítése

Támogatás összege: 11 991 330 Ft

Támogatás mértéke: 44,899%

Projekt leírása: A projekt keretében a PSC Cégszervíz Kft. a budapesti (1113 Budapest, Rózsafa u. 13-17., hrsz. 2783/1/B/1) telephelyén található Klapka Irodaház energetikai felújítását valósítja meg. A felújítás az épület gépészeti és villamossági rendszereit érinti, illetve az energia költségek csökkentésére megújuló energia kerül alkalmazásra.

A beruházás során a műszakilag elavult, pincehelyiségben lévő kazánházi épületgépészeti rendszerek felújításra kerülnek. A kazánház teljesen újra szerelésre kerül, kondenzációs gázkazánok kerülnek beépítésre, időjárásfüggő kazánvíz hőmérséklet szabályozó kaszkád vezérlő egység beépítésével együtt. Az átalakított kazánház a jelenleg érvényes előírásoknak megfelelő hatásfokkal működő üzembiztos, energiatakarékos kazánüzemet biztosít.

A világítási rendszer tekintetében, energiatakarékos LED-es világítótestek, valamint idő- és jelenlétkapcsolók kerülnek elhelyezésre a nagyobb fényigényű, egyterű szakaszokon.

Ezen túlmenően az energiaköltségek csökkentésére 30 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer kerül telepítésre, amely az épület lapostető felületen kerül elhelyezésre. Ennek hatására a villamosenergia egy része kiváltható saját termelésű árammal, amely a vételezett energiahordozók költségének csökkentését eredményezi.

A projekt megvalósításának köszönhetően az épület jelenlegi DD energetikai besorolása BB energetikai besorolásúvá válik. A fejlesztés segítségével jelentős költségmegtakarítás érhető el a Kft. számára, továbbá a beruházás hozzájárul az épület energetikai hatékonyságának javításához és segíti a környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését is.

Projekt befejezése: 2020. január 2.